Tom Kurz – nejmladší člen DUNSu (aktualizováno 1.2.2016)

29.01.2016 22:04

Jenom kratičké ohlédnutí za jedním z našich nejčerstvějších a nejmladších členů. Je jím Tom Kurz ze Strenic, který ve svých 8 letech sbírá první zkušenosti, vyhrává první zápasy a zakouší hořkost prvních krutých porážek. Podobně takto začínal před více než 10 lety Petr Urban, který se stal Tomovi velkým vzorem. Vybral si dobře :-).

Jen v krátkosti zmíním, že na jednom juniorském turnaji ve známé Casablance Tábor uhrál krásné druhé místo a na posledním Lysá Cupu to samé umístění v daleko větší konkurenci převážně dospělých hráčů. Velká podpora jeho tatínka Zdeňka a též bratra Davida je velmi důležitou oporou pro další rozvoj v kulečníkovém sportu. Držíme palce celé rodině, která se postarala o zakoupení devítistopého stolu do místní hospody ve Strenicích a vytvořila si tak slušný základ pro kvalitní trénink.

Tom se zúčastnil i dvou kol MR juniorů a v obou případech skončil na třetím místě ze 4 možných. Jak v 8-ball tak i 9-ball porazil jednoho soupeře v tabulce. Na postup do šestnáctky nejlepších to tedy nestačilo, ale vzhledem k okolnostem to zatím nikdo neočekává. Věříme, že čas na lepší výsledky na MR má teprve před sebou. I toto se dá považovat za úspěch.

Níže fotografie z táborského turnaje (podzim 2015, čtvrtý zleva)