Mistrovství republiky seniorů

20.04.2015 22:59

Velmi dobrého umístění dosáhl na Mistrovství republiky seniorů Vláďa Urban. V celkovém žebříčku se umístil na 8. místě.  

Dvouvíkendový turnaj začal v sobotu 11.4.2015 disciplínou zvaná Desítka. Přestože suverénně vyhrál skupinu, skončil celkově nakonec na 19. místě. V pavouku porazil jihlavského Komárka, ale pak prohrál s favorizovaným Janatou a v béčku s pražským Mrňákem. Lepšího umístění dosáhl v neděli 12.4., kdy poráží Kočího i Otu Zemana. V šestnáctce pak těsně vítězí nad Komárkem a nakonec o jeden bod trochu smolně podléhá Robinu Vladykovi (5:6). Ani tentkrát se do semifinále nedostal, ale stačí to na 7. místo.

Další víkend začal v sobotu 18.4. nejnáročnější čtrnáctkou. Ze skupiny postupuje mezi 12 nejlepších. V prvním kole prohrál 43:65 s Tomášem Vančurou (České Budějovice), pak ale o postup do čtvrtfinále vyhrává nad Vladykou (Harlequin Praha, prezident sekce pool). Dále však nestačí na mladoboleslavského Dorobanta a končí na skóre osmý. Poslední den 19.4. se hrála devítka. Ve skupině se opět dařilo a postup si zajistil. V pavouku začíná těsnou výhrou nad Žemličkou (Harlequin Praha), dále pak s větším přehledem poráží plzeňského Kadlece (6:2). Je opět ve čtvrtfinále. Avšak zde potápí své poslední koule na tomto Mistrovství. Zápas s Tomášem Vančurou prohrává vysoko 2:7. Pro tento rok se stalo semifinále pro Vláďu nedobytné. I tak se dostal na velice pěkné místo. A protože je konkurence v kategorii nad 40 let stále větší, musím za Benátky Vláďovi poděkovat. A to i proto, že ač je u nás v Benátkách potenciál seniorů veliký, byl jediný, kdo se tohoto kulečníkového svátku zúčastnil a předvedl kvalitní výkon.

Dovolím si na závěr trochu atypické statistiky: před Vláďou se umístilu hráči z Prahy, Brna, Českých Budějovic a Mladé Boleslavi. Naopak za ním zůstali hráči z Plzně, Jihlavy, Děčína, Pardubic, Tábora, Příchovic a Lysé nad Labem.