Turnaj juniorů v Benátkách nad Jizerou

06.11.2016 00:48

V sobotu 5. 11. 2016 se uskutečnil turnaj juniorů v naší herně. Kromě Toma Kurze, registrovaného v benáteckém klubu, dorzaili další hráči z Pardubic a Tábora. Celkem se v turnaji utkalo 11 dětí. Pozvnánka byla adresovaná výhradně klubům, které pracují s mládeží a tomu byla veškerá organizace přizpůsobena. Kromě občerstvení, které na kulečníkových turnajích nebývá standardem, byl upraven i systém hry. Hrála se tzv. Sedmička, která je jakýmsi mixem mezi hlášenou osmičkou, po číslech hranou devítkou s prvky strategické hry s jistotami a tréninkem hry po faulu - vše v jednom balíku relativně rychlé hry.

11 hráčů bylo nalosováno do dvou skupin, ze kterých byli nasazováni do pavouku. Skupinu A vyhrál bez jediné prohry Tom Kurz (DUNS Benátky). O jednu výhru méně měl Zdeněk Šturma (MPC Pardubice) a s třemi výhrami postupoval Jakub Ouhrabka (MPC Pardubice). Ve druhé skupině se nejlépe dařilo Sandře Krejčové (Casablanca Tábor), která nakonec vyhrála cenu útěchy. Lucie Berková (Casablanca Tábor) se stejným počtem výher skončila na vzájemný zápas se Sandrou druhá a z třetího místa postupoval Jan Zbořil (MPC Pardubice). První kola pavouku rozřazovala hráče na část o cenu útěchy a hlavní pavouk.

Po rozřazovacích kolech se vytvořily semifinálové dvojice. V prvním zápasu velkou měrou rozhodovaly trochu nervózní koncovky a někdy zbrklé šťouchy Toma Kurze, který prohrál s Janem Zbořilem 1:4. Druhá dvojice se postarala o větší drama, kdy Zdeněk Šturma vedl 3:0 přesto se Jakub Ouhrabka nevzdává a projevuje velkou vůli výsledek zlomit. Do stavu 3:3 se mu to daří, ale Zdeněk nakonec potvrzuje převahu a vítězí 4:3.

Třetí místo nakonec získal Tom Kurz, který díky zpřesnění své hry poráží Jakuba Ouhrabku 4:1 a stejným výsledkem vítězí na sousedím finálovém stole Zdeněk Šturma nad Janem Zbořilem. Tímto se Zdeněk Šturma stává vítězem benáteckého turnaje juniorů.

Děkuji všem, kteří tento tunaj podpořili svou pomocí i účastí, tedy kromě hráčů i trenérům - Tomáši Elisovi, Vencovi Vančurovi, Jardovi Javůrkovi, Jardovi Hořeňovskému a Vaškovi Bártovi za pomoc a fotografickou dokumentaci ZDE.

Po základních kolech se vytvořily semifinálové dvojice. V prvním zápasu velkou měrou rozhodovaly trochu nervózní koncovky a někdy zbrklé šťouchy Toma Kurze, který prohrál s Janem Zbořilem 1:4. Druhá dvojice se postarala o větší drama, kdy Zdeněk Šturma vedl 3:0 přesto se Jakub Ouhrabka nevzdává a projevuje velkou vůli výsledek zlomit. Do stavu 3:3 se u to daří, ale Zdeněk nakonec potvrzuje převahu a vítězí 4:3.
Třetí místo nakonec získal Tom Kurz, který zpřesněním hry poráží Jakuba Ouhrabku 4:1 a stejným výsledkem vítězí na sousedím stole Zdeněk šturma nad Janem Zbořilem. Tímto se Zdeněk Šturma stává vítězem benáteckého turnaje juniorů.
Děkuji všem, kteří tento tunaj podpořili svou pomocí i účastí, tedy kromě hráčů i trenérům - Tomáši Elisovi, Vencovi Vančurovi, Jardovi Javůrkovi a Jardovi Hořeňovskému a Vaškovi Bártovi za pomoc a fotografickou dokumentaci, na kterou bude zde odkaz později zveřejněn.