Extraliga a oblasti 6. a 7. června

11.06.2015 22:11

V sobotu si na druhém kole extraligové osmičky Péťův největší rival – Marek Hajdovský – připravil půdu první místo v celkovém žebříčku nejvyšší soutěže. Měl obrovské štěstí v úvodních zápasech, kdy postoupil dvakrát s výsledkem 8:7 (s Kavanem z Tábora a pražským Balaštíkem) a v obou případech jeho soupeři v rozhodující hře hráli na osmičku. Petr Urban s Markem prohrál finále a jeho šance na celkové vítězství tak značně klesly. Podmínkou bylo vyhrát obě následující finále (čtrnáctku a desítku) a doufat, že bude mít lepší skóre. Avšak hned druhý den v neděli ve finále opět Markovi podlehl. Aktuální bodové skóre je Hajdovský 200, Urban 176. I tak je to vynikající výkon. Jen pro zajímavost: odstup dalších hráčů je téměř sedmdesát bodů! 

V nědělním kole čtrnáctky překvapil Petr Janoušek, když se probojoval až do semifinále. Bohužel kvůli pracovním povinnostem musel další zápasy skrečovat.

V neděli se dařilo i Kováčovi, když poměrně suverénním výkonem vyhrál Středočeskou oblast ve čtrnáctce. Největší odpor kladl Calvin Washburn, který vyhrál minulé kolo.