Béčko zpět v extralize

09.01.2016 20:16

DUNS Benátky B se v extralize týmů umístil na 13. místě, což bylo první sestupové místo do lednové baráže. V této baráži se boje o extraligu měly právo zúčastnít i nejlepší čtyři týmy z 1. ligy.

Nakonec se v sobotu 9. 1. 2016 sešlo sedm týmů. Hrálo se ve dvou skupinách systémem každý s každým. Dva nejlepší týmy z tabulky postupují do extraligy. Naše Béčko mělo výhodu skupiny o 3 týmech. V prvním kole jsme měli volný los, tak jsme se rozhodli potrénovat na hru trochu méně obvyklým způsobem (klikni zde :-).

V druhém kole nás čekal zápas s Golden Horn Praha, kteří ale přijeli pouze ve dvou a tak hrál jen Urban proti Krauskopfovi a Pokorný proti Sihelskému. Kováč si svou oblíbenou čtrnáctku nezahrál. Postup byl praktcky zajištěn hned první výhrou Urbana, protože Golden Horn prohrál zápas i v prvním kole. Jedna prohraná hra pro ně znamenala poslední místo v tabulce a nemožnost postupu. I přesto Tomáš Pokorný potvrdil své kvality a poráží Ondru Sihelského. Do třetího kola proti nám nastupují poměrně sebevědomí SK BC Harfa C v čele s Danem Pokrývkou. Urban prohrává zápas se Strádalem. Pokroný vítězí nad Pokrývkou vysoko 6:0. Zde bych rád vyzdvihl gesto fair-play od Dana Pokrývky, který přiznal nedovolený a téměř neviditelný kontakt tága s koulí při jinak úspěšném strku na černou. Poslední zápas příliš nepotěšil Zdeněka Vobořila, který celou hru nad Kováčem vysoko vedl a za stavu 64:47 (hrálo se do 65) mu přejela poslední přihrávka asi o 2 milimetry a bílá se schovala za jinou kouli. Kováč nemá co ztratit a bezchybně stahuje na 64:63. Dobře zahranou a správně načasovanou jistotou donutil soupeře trochu nešťastně faulovat a 2 koule už s přehledem dohrává. Vítězí tak s rozílem dvou bodů. Nakonec jsme se stali dle oficiálních výsledků nejúspěšnějším týmem baráže.